Zvonkohra aneb první video na mhfoto.cz

14.2.2012   Při jednom z fotografických dýchánků v mém polním ateliéru "U krmítka" jsem kromě fotografování natočil i čilý ruch přímo na krmítku.

   Nepovažuji se ani náhohou za nadšeného kameramana ale když už Canon EOS 7D funkci natáčení videa má a naskytne se příležitost, proč video nevyužít... Na mém prvním videu uveřejněném na mhfoto.cz si můžete prohlédnout, jak vypadá provoz na krmítku :-) Netvrdím, že takový "fofr" je tam neustále ale náplň 8 litrů slunečnice je tak akorát na dva dny. Což je, myslím, slušná výkrmna ;-)



Zvonkohra, jinak též cvrkot na krmítku :-)


Zvonek zelený (Carduelis chloris)
Zvonek zelený (Carduelis chloris)

   Když se ptáčci nakrmí, případně pokud zrovna čekají, až na ně přijde řada, naskytne se několikavteřinová příležitost pořídit nějakou fotku na odsedávacích větvičkách kolem krmítka.


Zvonek zelený (Carduelis chloris)
Zvonek zelený (Carduelis chloris)

   Zvonek zelený, jak je z videa patrné, je jedním z nejdominantnějších návštěvníků krmítka. Jiných druhů si příliš nevšímá, zato vnitrodruhová agresivita je u něj poměrně velká. Když zvonci obsadí krmítko, ostatní druhy nemají moc šancí... Vedle zvonků se prosadí většinou jen vrabci, kteří si prostě sednou do slunečnice v krmítku a krmí se a krmí :-)


Zvonek zelený (Carduelis chloris)
Zvonek zelený (Carduelis chloris)

   Snad jsem krmítkem napomohl alespoň nějaké "drobotině" ptačí říše lépe přečkat tuhé mrazy uplynulých dnů.

M.H. 


Zpět na přehled novinek

Komentáře

Zde můžete zanechat vzkazy, názory či kritiky k tomuto článku adresované autorovi, případně i stručně reagovat na ostatní návštěvníky. Upozorňuji však, že případné vulgarity nebo urážky kohokoliv budou bez výčitek smazány. Děkuji :-)

K tomuto článku patří 1 vzkaz.

Rosťa www stránky    

Ahoj Miloši, to je pořádný cvrkot, modřinky jsou jako blesk :-)

Miloš odpověděl: Ahoj Rosťo! Jojo, modřinky jsou - ostatně jako i jiné sýkorky - dost rychlé. Rychle sebrat jedno semínko a honem pryč
M.H.

15.2.2012 09:43    Smazat tento vzkaz  Odpovědět na vzkaz  Zobrazit IP adresu

Jméno:    

Email:

Web:

Vzkaz: Nevkládejte URL adresy

Vložit smajlíky (Otevře nové okno)

Prosím přepište tento kód: jb62

Nezobrazovat smajlíky

Odeslat tento vzkaz soukromě